Om Ib Grønbech

Ib Grønbech

Ib Grønbech er født 21. april 1955 i det lille nordjyske fiskerleje Løkken, der nu er omdannet til internationalt turistcenter.

Hurtigt skiftede Ib Grønbech og familien Løkken ud med Hirtshals, hvor han i mange år arbejdede med musik – både som studiemusiker, men også i form af sin forrygende solo-karriere, der rigtig tog fart i 1985 med udgivelsen af debutalbummet, som solgte mere end 25.000 eksemplarer.

Ib har siden boet i Hjørring og senest i Hundelev.

 

Peter lå i telt

Ib spillede oprindeligt trommer i såvel spejderorkester som danseorkester. Har senere i stadig højere grad kastet sig over guitar, orgel og el-bas. Har i mange år spillet til bal i forsamlingshuse og haller.

Blandt hans største hits er “Hvorfor må jeg ikke få Beatles-hår” og ”Peter lå i telt” en duet med Jodle Birge, og har også i tidens løb skrevet adskellige sange til kollegaer, som bl.a Brdr. Olsen, Birthe Kjær, Fede Finn og Tørfisk samt projekter som tv-julekalenderen ”Jul på Kronborg”.

I sin fritid en endog særdeles flittig og ihærdig stenhugger.

Slog igennem med første album, ”Så går tiden med det” i (1985), efterfulgt af ”Gunnars rekordbog” (1986), ”Her går det godt” (1989), ”Hvor der handles, der spilles” (1992), ”Drik nu din kaffe, skat, så ka’ vi lede efter den sko bagefter” (1993), ”Hvorfor må jeg ik’ få Beatles-hår? – og andre frasorterede hits” (1994), ”Der er ingen, der forstår en skid…” (1996), ”Hvad er det, der får en rimeligt velbegavet dansker til at flytte til Sverige?” (1998), “Dengang jeg var bette” (2007) og “På Den Anden Side” (2019).